Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na cukinię w pełni i można ja przetwarzać na wiele sposobów: zupa, keczup, placki, nadziewana a teraz czas na ciasto z cukinią. Bardzo proste i bardzo smaczne. Samo przygrzewanie to kilka minut. Reszta to pieczenie i czekanie :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118001
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8371
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3109
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2088
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1529
Składniki
Cukinię myjemy, obieramy i ucieramy na grubych oczkach. Wszystkie składniki wkładamy do miski i dokładnie mieszamy. Możemy zrobić to mikserem lub łopatką.
Gotową masę przelewamy do foremki wyłożonej papierem lub wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Może to być foremka keksowa. Jeśli chcemy zrobić na dużą blachę to robimy podwójną porcję.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy w 180st C przez ok. 1 godz. 20min - do suchego patyczka. Po godzinie możemy już sprawdzać. Dużo zależy od wielkości foremki jaką mamy.
Gotowe wystudzone ciasto możemy polać polewą i udekorować według uznania :) Smacznego :) Zapraszam na blog www.pyszotki.pl