Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczny piernik z nutką krówkową :-)
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 463
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1811
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 373
Składniki
Wszystkie składniki ciasta (oprócz masy krówkowej, śnieżki i żelatyny) włożyć do miski i utrzeć mikserem do porządnego połączenia składników. Dodać bakalie, wymieszać. Ciasto Wylać do tortownicy (średnica 26cm) posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Piec ok. 1,5 godz. w temp. 180 stopni. Sprawdzać patyczkiem.
Gdy placek wystygnie przygotować krem.Żelatynę rozpuścić w małej ilości gorącej wody, przestudzić. Ubić śnieżkę z mlekiem, dodawać stopniowo masę krówkową, ucierając mikserem. Dodać żelatynę, dobrze wymieszać.
Placek przekroić na kilka krążków (ja przekroiłam na 4). Przekładać kremem. Można oblać polewą i udekorować lub tak jak ja całość posmarować kremem i udekorować płatkami migdałów i posypką czekoladową.
Smacznego :-)
P.S. Nie zużyłam do piernika całego kremu, gdyż jest naprawdę słodki i wystarczy cienko smarować blaty placka. Resztą przełożyłam suche wafle.