Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13044
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4792
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10682
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6156
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13044
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4792
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, mleko, olej, sodę, kakao, przyprawy i sól. Dodajemy dżem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180-200 stopni przez 40 minut w średniej wielkości, prostokątnej blaszce.
Po ostudzeniu ciasto kroimy na pół. Smarujemy powidłami. Kroimy w kostkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie smarujemy wszystkie boki, każdej kostki czekoladą. Na wierzchu dekorujemy płatkami migdałowymi.