Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zawsze bardzo lubiłam piernikową kostkę z marmoladą lub powidłami. Nigdy nie chcialo mi się jej robić więc kupowałam w cukierni. Ale skoro mama zrobiła powidła śliwkowe...
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25461
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19102
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21850
Proste i szybkie racuszki z jabłkami to niezawodny przepis na pożywne śniadan...
Odsłon: 25461
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19102
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 21850
Składniki
Ucieramy jajka z cukrem, dodajemy mąkę, mleko, olej, sodę, kakao, przyprawy i sól. Dodajemy dżem. Dokładnie mieszamy. Pieczemy w temp. 180-200 stopni przez 40 minut w średniej wielkości, prostokątnej blaszce.
Po ostudzeniu ciasto kroimy na pół. Smarujemy powidłami. Kroimy w kostkę. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dokładnie smarujemy wszystkie boki, każdej kostki czekoladą. Na wierzchu dekorujemy płatkami migdałowymi.