Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe aniołki

Piernikowe aniołki

Autor:

Przepisów i artykułów: 129 Ocena: 5007

Dodano:

Odsłon: 4599

smaczne i dekoracyjne

Składniki

  • jajka, 3 sztuki
  • żółtka, 2 sztuki
  • cukier, pół szklanki
  • Miód, poł szklanki
  • mąka, 3 szklanki
  • przyprawa do piernika, torebka
  • soda, 1 łyżeczka
> 6 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Piernikowe aniołki

Przygotowanie

  1. Jajka i zółtka ubić z cukrem na puszystą masę,dodawać stopniowo mąkę wymieszaną z przyprawą i sodą na końcu dodac miód i wszystko razem dokładnie wymieszać,ciasto odstawić na całą noc dp olodówki aby dojrzało; następnego dnia rozwałkować iwykrawć anołki i piec 175 stopniach na złoty kolor ok. 10-15 minut.Wystudzone ozdobić według własnego pomysłu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rodzinka500 06 grudnia 2012 są slicznie udekorowane , ale ja lubię mniej takie dekoracyjne,

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 03 stycznia 2011 Przepiękne aniołki, cudnie ozdobione. Naprawdę gratulacje takiego udanego wypieku !!!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lasuch-09 28 grudnia 2010 Bardzo mi się podobają i podobnie jak Mirabelka podziwiam Twoją cierpliwość. Pięknie mogą wyglądać na choince. Gratuluję.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 28 grudnia 2010 Ale piękne! Gratuluję cierpliwości przy dekoracji, naprawdę podziwiam :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń