Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki piernikowe są expressowe do zrobienia. Z bakaliami, czekoladą i kandyzowanymi wiśniami są przepyszne i mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11219
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2564
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3009
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11219
Składniki
Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.