Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki piernikowe są expressowe do zrobienia. Z bakaliami, czekoladą i kandyzowanymi wiśniami są przepyszne i mogą być ozdobą świątecznego stołu.
Dziś u mnie sernik łatwy i w miarę szybki do zrobienia. Bez ciasta na spodzie...
Odsłon: 35806
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4708
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8877
Makaron z twarogiem i boczkiem - takie specjały serwowała moja babcia i mama...
Odsłon: 4708
Przepis dnia
Niedzielny pyszny obiad, syn to prawie talerz wylizał, co mu się rzadko zdarz...
Odsłon: 8877
Składniki
Miód rozpuścić, wymieszać z przyprawą do pierników i masłem, ostudzić. Zimny miód połączyć z żółtkami.
Mąki wymieszać z kakao i sodą, wlać masę miodową, wymieszać i zagnieść ciasto. Rozwałkować na posypanej mąką desce.
Wylepić przygotowane foremki. Nakłuć widelcem i ułożyć na blaszce. Piecz około 10-12 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Do upieczonych, zimnych babeczek wsypać orzechy i skórkę pomarańczową.
Czekoladę połamać, rozpuścić w kąpieli wodnej, napełnić babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi i kandyzowanymi wiśniami.
Przepisy Desery
Desery
Murzynek z truskawkami
Desery
Ciasto Piękna Helena
Desery
Tanie ciasto z rabarbarem
Desery
Ptasie mleczko z truskawkami
Murzynek z truskawkami
Upieczemy ciasto bardzo popularne, czyli murzynka, ale dodamy do niego truska...
Odsłon: 22
Ciasto Piękna Helena
Przygotowanie ciasta Piękna Helena może być doskonałym sposobem na stworzenie...
Odsłon: 1291