Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Prostokątną formę (18x28 cm) wyłożyć papierem do pieczenia lub natłuścić. Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
Kuwerturę, masło, cukier i miód włożyć do garnka i rozpuścić podgrzewając na małym ogniu. Ostudzić.
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawą do pierników. Dodać pozostałe składniki oprócz migdałów i skórki pomarańczowej. Zmiksować na gładkie ciasto. Dodać migdały i skórkę, wymieszać. Przełożyć do formy, wyrównać powierzchnię. Piec ok. 30 minut. Po upieczeniu ostudzić.
Ciasto pokroić na kwadraty. Na każdym kwadracie przykleić przy pomocy pisaka cukrowego płatki migdałowe. Smacznego :)