Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój drugi rzut tych pysznych mocno czekoladowych ciasteczek pękających, tym razem z dodatkiem przyprawy do piernika. Ciasteczka wyszły przepyszne i na pewno na jednym się nie skończy. Przepis prosty i łatwy, a ciasteczka palce lizać. Polecam
blaszki, papier do pieczenia, naczynia, miska, nóż,
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45545
Składniki
Czas przygotowania 30 minut + czas chłodzenia + czas pieczenia. Czekolady rozdrobnić na małe kawałeczki czyli drobno pokroić nożem. Do większej miski wsypać cukier puder, jajka, dodać masło, cukier waniliowy oraz sok z cytryny wszystko dokładnie wymieszać do połączenia składników. Dodać rozdrobnioną pokrojoną czekoladę, przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną oraz kakao i przyprawę do piernika. Ponownie wymieszać zagniatając ciasto. Ciasto zakryć ścierką i włożyć do lodówki na 3 - 4 godziny do schłodzenia. Po wyjęciu z lodówki z ciasta odrywać małe kawałki i formować kulki. Kulki obtaczać w cukrze pudrze odkładać na talerze i ponownie włożyć do lodówki na 30 minut. W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Blachy wyłożyć papierem do pieczenia. Wyjąc kulki z lodówki i ponownie obtaczać w cukrze pudrze tak aby cukier utworzył grubą warstwę na kulkach. Kulki ułożyć w odstępach od siebie na przygotowanych blaszkach. Piec 15 - 20 minut. najpierw jedną, a nastepnie drugą blaszkę. Upieczone ciasteczka wystudzić, a nastepnie zajadać. Przechowywać w szczelnie zamkniętym słoju. Smacznego
Przygotowanie ciasteczek i obtaczanie w cukrze pudrze.
Ciasteczka gotowe do podania. Smaczne