Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jak każdy piernik. Ja robię je z pomocą 3-letniego synka i mamy przy tym dużo zabawy...
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3443
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 98
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3443
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 98
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 159
Składniki
Jajka z cukrem ubić na kogiel mogiel,dodać miód,olej i wodę.Zmiksować.W miseczce wymieszać mąkę,proszek,kakao i przyprawę korzenną.Wsypać do mokrych składników i dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę.Na koniec wsypać skórkę pomarańczową.Ułożyć papilotki w formie do pieczenia muffinów,napełnić je ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika (200).Piec 21 min. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem dodając likier pomarańczowy. Udekorować piernikowe muffinki polewą i posypką. Nasze synuś posypał gwiazdkami z cukru ;-)
SMACZNEGO