Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne jak każdy piernik. Ja robię je z pomocą 3-letniego synka i mamy przy tym dużo zabawy...
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 509
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 469
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 835
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 509
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 469
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 835
Składniki
Jajka z cukrem ubić na kogiel mogiel,dodać miód,olej i wodę.Zmiksować.W miseczce wymieszać mąkę,proszek,kakao i przyprawę korzenną.Wsypać do mokrych składników i dokładnie zmiksować na jednolitą gładką masę.Na koniec wsypać skórkę pomarańczową.Ułożyć papilotki w formie do pieczenia muffinów,napełnić je ciastem do 2/3 wysokości i wstawić do gorącego piekarnika (200).Piec 21 min. W kąpieli wodnej roztopić czekoladę z masłem dodając likier pomarańczowy. Udekorować piernikowe muffinki polewą i posypką. Nasze synuś posypał gwiazdkami z cukru ;-)
SMACZNEGO