Do góry

Desery Przepis na:

Piernikowe serca

Piernikowe serca

Autor:

Przepisów i artykułów: 3 Ocena: 1

Dodano:

Odsłon: 232

Moja propozycja świątecznego wypieku.Proste w wykonaniu,bardzo smaczne i pachnące.

Składniki

  • 450g miodu
  • 250g cukru
  • 100g masła
  • 2 jaja
  • szczypta soli
  • 1 kg mąki
  • 4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżeczki przyprawy do piernika
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. -W garnku podgrzać miód z cukrem i masłem, cały czas mieszając.Przestudzić.Rozmącić jajka ze szczyptą soli i dodać do masy miodowej.

    -Następnie dodać przyprawę piernikową,proszek do pieczenia,przesianą mąkę i zagnieść gładkie ciasto.Rozwałkować na stolnicy posypanej mąką na grubość ok 0,5 cm,foremką w kształcie serca powycinać pierniczki.

    -Piec w temperaturze 180 stopni przez ok 12 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń