Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi z kapustą i pieczarkami
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 14
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20471
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 63
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 99
Proste zrazy z szynki wieprzowej z ogórkiem , kiełbasą cebulą i boczkiem wędz...
Odsłon: 14
Nie chcę się powtarzać z łososiem, powiem tylko, że jedni go kochają, a drudz...
Odsłon: 108
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 20471
Makaronowa sałatka z szynką
Odsłon: 63
zrazy z kapustą i pieczarkami w sosie
Odsłon: 99
Składniki
Kapustę zalać niewielką ilością wody, dodać liść laurowy, ziele angielskie oraz odrobinę soli. i całość ugotować do miękkości pod przykryciem przez ok. 20 minut.
Na rozgrzanej patelni podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę do zarumieniania. Dodać pieczarki starte na tarce jarzynowej i smażyć do odparowania wody. Pieczarki wymieszać z kapustą doprawić solą oraz pierzem i całość przesmażyć jeszcze kilka minut.
Z mąki, ciepłej wody, roztopionego masła zagnieść gładkie ciasto. ( w razie konieczności podsypać odrobiną mąki).
Cienko cienko rozwałkować i za pomocą szklanki lub literatki wyciąć kółka.
Do każdego kółka włożyć pełną łyżeczkę farszu i skleić.
Gotujemy z osolonej wodzie. ok. 2-3 minuty od wypłynięcia. Okrasić cebulką lub podsmażyć. Smacznego!