Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale pieczemy chruściki, pączki, oponki i inne słodkości a ja polecam słodkie pierożki.
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 147
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 797
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. 2. Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z budyniem, następnie dodajemy do ucieranej margaryny. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą.
4. Przygotowujemy ciasto: drożdże kruszymy do naczynia i mieszamy z cukrem. 5. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę, wbijajmy żółtka, wlewamy śmietanę, łączymy z drożdżami i solą.
6. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, jeżeli jest za gęste możemy dodać trochę śmietany, po czy rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka.
7. Na każde kółko nakładamy na środek masę twarogową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 10. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
11. Deser do kawy gotowy. 12. Smacznego.