Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W karnawale pieczemy chruściki, pączki, oponki i inne słodkości a ja polecam słodkie pierożki.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami. 2. Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z budyniem, następnie dodajemy do ucieranej margaryny. 3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą.
4. Przygotowujemy ciasto: drożdże kruszymy do naczynia i mieszamy z cukrem. 5. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę, wbijajmy żółtka, wlewamy śmietanę, łączymy z drożdżami i solą.
6. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, jeżeli jest za gęste możemy dodać trochę śmietany, po czy rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka.
7. Na każde kółko nakładamy na środek masę twarogową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 9. Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem. 10. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
11. Deser do kawy gotowy. 12. Smacznego.