Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 922 Ocena: 10779
Dodano: 03.01.2020
Odsłon: 2732
> 6 os. | 60 min | łatwe | tanie |
1. Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami.
2. Twaróg rozdrabniamy widelcem i mieszamy z budyniem, następnie dodajemy do ucieranej margaryny.
3. Białka ubijamy na sztywno i łączymy z masą.
4. Przygotowujemy ciasto: drożdże kruszymy do naczynia i mieszamy z cukrem.
5. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy margarynę, wbijajmy żółtka, wlewamy śmietanę, łączymy z drożdżami i solą.
6. Ciasto wyrabiamy co najmniej 15 minut, jeżeli jest za gęste możemy dodać trochę śmietany, po czy rozwałkowujemy i szklanką wycinamy kółka.
7. Na każde kółko nakładamy na środek masę twarogową i składamy na połowę, brzegi ściskamy widelcem.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Każdy pieróg smarujemy białkiem i posypujemy kryształowym cukrem.
10. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 15 minut w 180°C.
11. Deser do kawy gotowy.
12. Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

marianna1289 07 lutego 2020Zgłoś do usunięcia
Super nie jadłam ale spróbuję0 Kto głosował? | Odpowiedz

Agusiowesmakolyki 04 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Pyszności :) Odpowiedzi: 1 ▼0 Kto głosował? | Odpowiedz

Maudie 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Nevermore!!!!!!! Nie bądź taki!Podziel się ze mną bo wyglądają tak pyyyysznie!!! Odpowiedzi: 3 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Nevermore 03 stycznia 2020Zgłoś do usunięcia
Biorę wszystkie, pycha :DAha, mam parę zostawić? ;) Odpowiedzi: 1 ▼
0 Kto głosował? | Odpowiedz