Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5775
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97866
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5769
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5775
Składniki
Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.
Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego. :)