Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 594
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1250
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 594
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1351
Składniki
Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.
Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego. :)