Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w wykonaniu ciasteczka - minimum składników, maksimum smaku. :)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1538
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118064
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8400
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3114
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2124
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1538
Składniki
Z mąki, margaryny i sera zagnieść ciasto.
Jabłka obrać, pokroić w ósemki, wymieszać z cukrem i cynamonem.
Ciasto wałkować na ok. 2-3 mm. W razie potrzeby podsypywać mąką. Wykrawać koła, nakładać po kawałku jabłka i zlepiać jak pierogi.
Piec 20 minut w temp. 170 stopni, termoobieg.
Przestudzone posypać obficie cukrem pudrem.
Smacznego. :)