Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
DROŻDŻOWE PIEROŻKI DOSKONALE NADAJĄ SIĘ JAKO DODATEK DO KAWY.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7936
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1242
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13711
Składniki
ROZPROWADZIĆ DROŻDŻE LETNIM MLEKIEM Z ŁYŻECZKĄ CUKRU I KILKOMA ŁYŻKAMI MĄKI,USTAWIĆ W CIEPLE,AŻ ZACZYN UROŚNIE.MĄKĘ PRZESIAĆ,DODAĆ ROZCZYN,SÓL I JAJKA UTARTE Z CUKREM.WYMIESZAĆ.
WYRABIAĆ CIASTO RĘKOMA.POD KONIEC DODAĆ ROZTOPIONY TŁUSZCZ.JESZCZE CHWILĘ WYRABIAĆ,AŻ CIASTO BĘDZIE ODCHODZIĆ OD RĘKI.ODSTAWIĆ CIASTO ABY PODWOIŁO SWOJĄ OBJĘTOŚĆ.
ŚLIWKI WYPESTKOWAĆ I POKROIĆ NA KAWAŁKI.UGOTOWANE ZIEMNIAKI ZEMLEĆ Z SEREM.WYROBIĆ Z JAJKAMI,STOPIONYM MASŁEM,CUKREM I CUKREM WANILIOWYM I MĄKĄ.
WYROŚNIĘTE CIASTO LEKKO ROZWAŁKOWAĆ.SZKLANKĄ WYCIĄĆ KRĄŻKI.NAKŁADAĆ MASĘ SEROWĄ I ŚLIWKI,FORMOWAĆ PIEROŻKI.ODSTAWIĆ DO WYROŚNIĘCIA.PIEC OKOŁO 25 MIN W TEMP. 180 ST.