Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pijak bardzo smaczne ciasto, z budyniem ,masą krówkową ,herbatnikami nasączonymi w ponczu ,śmietaną . Łatwy w przygotowaniu .Polecam
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 50
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 299
Składniki
Biszkopt kroimy na pół nasączamy ponczem .Wylewamy ugotowany budyń .Następnie na budyniu układamy herbatniki (herbatniki skropić wódką ) .Na to wyłożyć masę krówkową ,uprzednio rozpuszczoną ( włożyć do garnka z gorącą wodą na 15 minut ) .Na masę krówkową nakładamy drugą część biszkoptu nasączonego ponczem .Na to wylewamy ubitą śmietanę z (3 łyżkami cukru pudru ,cukrem waniliowym i rozpuszczoną żelatyną .Na śmietanie ponownie układamy herbatniki nasączone w alkoholu . Na wierzchu robimy drobną krateczkę z rozpuszczonej czekolady . Smacznego !!!