Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciasto na pewno każdy zna, i jeśli chce sam go wykonać, gorąco polecam przepis :)
Biszkopt;
Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na niskich obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylewamy na formę o wymiarach 25/25 cm. Wyłożoną papierem do pieczenia tylko od spodu. Pieczemy w 170 20 minut.
Masa budyniowa;
Pół litra mleka zagotować z cukrami.
w pozostałym mleku wymieszać budynie i surowe żółtka. Wlać na gotujące się mleko z cukrami. Mieszać chwilę, aż powstanie gęsta masa budyniowa.
Garnek nakryć folią i odstawić do całkowitego wystudzenia.
Kostkę masła miksować, aż na puch. Dodawać stopniowo zimny budyń.
Śliwki kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy alkoholem (u mnie było to wino) najlepiej na całą noc.
Odsączone śliwki układamy na masie budyniowej.
Masa czekoladowa;
Czekolady kruszymy na mniejsze kawałki i wsypujemy na podgrzane masło. Wlewamy śmietankę.
Na koniec rozpuszczone i dobrze przestudzone galaretki. Chłodną galaretkę czekoladową wylewamy na masę budyniową.
Smacznego.
Ciasto Marysieńka siostry Anastazji to wyjątkowo orzechowa propozycja, która...
Odsłon: 7327
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 18
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Uwielbiam lekko słodki i orzechowy smak dziczyzny, który idealnie komponuje s...
Odsłon: 18
Dieta ketogeniczna wyklucza pieczywo. Polecam pyszny zamiennik.
Odsłon: 51
Składniki
Biszkopt; Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Następnie dodajemy stopniowo po jednym żółtku. Na koniec wsypujemy mąkę przesiana z proszkiem do pieczenia. Mieszamy na niskich obrotach, tylko do połączenia składników. Ciasto wylewamy na formę o wymiarach 25/25 cm. Wyłożoną papierem do pieczenia tylko od spodu. Pieczemy w 170 20 minut. Masa budyniowa; Pół litra mleka zagotować z cukrami. w pozostałym mleku wymieszać budynie i surowe żółtka. Wlać na gotujące się mleko z cukrami. Mieszać chwilę, aż powstanie gęsta masa budyniowa. Garnek nakryć folią i odstawić do całkowitego wystudzenia. Kostkę masła miksować, aż na puch. Dodawać stopniowo zimny budyń. Śliwki kroimy na mniejsze kawałki, zalewamy alkoholem (u mnie było to wino) najlepiej na całą noc. Odsączone śliwki układamy na masie budyniowej. Masa czekoladowa; Czekolady kruszymy na mniejsze kawałki i wsypujemy na podgrzane masło. Wlewamy śmietankę. Na koniec rozpuszczone i dobrze przestudzone galaretki. Chłodną galaretkę czekoladową wylewamy na masę budyniową. Smacznego.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Desery
"Czarna dama" Super ciasto
Desery
Ciasto arbuz
Desery
Sernik z truskawkami i kruszonką
Ciasto trójkolorowe o trzech smakach
Moje ciasto to propozycja nie do odrzucenia. Smaczne o ciekawym wyglądzie i f...
Odsłon: 26
"Czarna dama" Super ciasto
Robi furorę na każdej imprezie. Proste i mocno czekoladowe.
Odsłon: 183