Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak sama nazwa wskazuje ciasto wyłącznie dla dorosłych :) Jeśli robicie nalewkę z wiśni i macie pod ręką ich nadmiar polecam prosty przepis:) Jeśli zaś nie robimy nalewek można wydrylować wiśnie i zalać je na noc 0,5 szklanki wódki. Na następny dzień będą dobre:)
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 215
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 768
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 905
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 116
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2788
Składniki
Zagnieść szybko kruche ciasto - czyli mąka, proszek do pieczenia, łyżka cukru, posiekane zimne masło i 4 żółtka. Uformować 2 kule, owinąć folią i włożyć do zamrażarki na około 1,5 godziny. Białka ubić na sztywno, powoli łyżka po łyżce dodawać cukier. Powinna wyjść gęsta piana.
Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Zetrzeć 1 kulę ciasta na spód, potem wyłożyć pianę, na to odsączone wiśnie i zetrzeć 2 kulę ciasta. Wstawić do nagrzanego do 180st.piekarnika i piec około 50 minut. Wyjąć, podawać posypane cukrem pudrem. Najlepsze od razu na gorąco :)