Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12576
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1426
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13639
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5742
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka i resztę składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wylewamy je na formę wysmarowaną tłuszczem wysypaną bułka tartą .Ciasto piec 40 minut w temperaturze 2000 . Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Dwie szklanki wiśni bez pestek zalać koniakiem lub wódką i odstawić na całą noc.
Wykonanie masy: Masło utrzeć i dodawać po trochu mleko. Na koniec dodać kakao. Odkroić cienko wierzch ciasta i odłożyć. Wybrać wnętrze ciasta i rozdrobnić rękami do masy. Rozdrobnione ciasto wymieszać z masą dodać wiśnie i pokrojone orzechy. Jeżeli masa jest zbyt sucha możemy dodać soku z wiśni. Masę włożyć do ciasta i przykryć odkrojonym wierzchem. Polać polewą.