Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 38
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 176
Składniki
Wykonanie ciasta: Białka ubić z cukrem ,dodać żółtka i resztę składników. Ciasto ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Wylewamy je na formę wysmarowaną tłuszczem wysypaną bułka tartą .Ciasto piec 40 minut w temperaturze 2000 . Po upieczeniu zostawić do wystygnięcia. Dwie szklanki wiśni bez pestek zalać koniakiem lub wódką i odstawić na całą noc.
Wykonanie masy: Masło utrzeć i dodawać po trochu mleko. Na koniec dodać kakao. Odkroić cienko wierzch ciasta i odłożyć. Wybrać wnętrze ciasta i rozdrobnić rękami do masy. Rozdrobnione ciasto wymieszać z masą dodać wiśnie i pokrojone orzechy. Jeżeli masa jest zbyt sucha możemy dodać soku z wiśni. Masę włożyć do ciasta i przykryć odkrojonym wierzchem. Polać polewą.