Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa wiec czemu nie ciacho ze śliwkami
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 73
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2024
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 415
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 459
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 808
Dzisiaj smaczna słodka i sycąca przekąska. Zapraszam bo warto.
Odsłon: 73
Przepis dnia
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały i delikatny domowy pasztet wie...
Odsłon: 2024
Barszcz czerwony z tłuczonymi ziemniakami, skwarkami z cebulką na kościach wę...
Odsłon: 415
Polecam wypróbować tak podane kopytka smakują wspaniale.
Odsłon: 459
Bigos z młodej kapusty z dodatkiem kiełbasy i wędzonego boczku. Możemy bigos...
Odsłon: 808
Składniki
Śliwki umyć i osuszyć,usunąć pestki.Wlozyc na duża patelnie lub garnek,dodać cukier cynamon i cukier waniliowy.Smazyc aż śliwki zaczną się rozpadać.Z mąki ziemniaczanej i amaretto zrobić w miseczce sos i zalać nim śliwki ,zagotować i odstawić do ostygnięcia .
Ciasto: składniki wszystkie razem zagnieść podzielić na dwwie różne części do mniejszej dodać wiórka kokosowe i zagnieść .Wlozyc do zamrażalnika lub do lodówki w zależności ile mamy czasu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto większe rozwałkować na nie wyłożyć przestudzone śliwki .Z białek ubić pianę i wyłożyć na śliwki ,na koniec posypać kruszonka z mniejszej ilości ciasta. Piec w 175 st około 40 min na złoty kolor Smacznego