Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki trwa wiec czemu nie ciacho ze śliwkami
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 254
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 183
Składniki
Śliwki umyć i osuszyć,usunąć pestki.Wlozyc na duża patelnie lub garnek,dodać cukier cynamon i cukier waniliowy.Smazyc aż śliwki zaczną się rozpadać.Z mąki ziemniaczanej i amaretto zrobić w miseczce sos i zalać nim śliwki ,zagotować i odstawić do ostygnięcia .
Ciasto: składniki wszystkie razem zagnieść podzielić na dwwie różne części do mniejszej dodać wiórka kokosowe i zagnieść .Wlozyc do zamrażalnika lub do lodówki w zależności ile mamy czasu.
Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia .Ciasto większe rozwałkować na nie wyłożyć przestudzone śliwki .Z białek ubić pianę i wyłożyć na śliwki ,na koniec posypać kruszonka z mniejszej ilości ciasta. Piec w 175 st około 40 min na złoty kolor Smacznego