Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34966
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18083
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Większe pokrój na ćwiartki (tak, by wszystkie miały podobną wielkość). Nie obieraj ich ze skórki! Ziemniaki wrzuć do dużej miski. Wymieszaj je z olejem i wszystkimi przyprawami. Na końcu posyp parmezanem i posól.
Piekarnik rozgrzej do 180oC. Blaszkę wyłóż pergaminem. Kawałki ziemniaków rozłóż na blaszce i piecz ok. 50-60 minut. Przemieszaj w trakcie pieczenia.
Podawaj z kleksem śmietany, posypane serem, z ćwiartkami pomidorów skropionych oliwą i udekorowanych gałązką rozmarynu.Źródło: Naj