Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 728
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 77
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2748
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1273
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 728
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 77
Składniki
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą. Większe pokrój na ćwiartki (tak, by wszystkie miały podobną wielkość). Nie obieraj ich ze skórki! Ziemniaki wrzuć do dużej miski. Wymieszaj je z olejem i wszystkimi przyprawami. Na końcu posyp parmezanem i posól.
Piekarnik rozgrzej do 180oC. Blaszkę wyłóż pergaminem. Kawałki ziemniaków rozłóż na blaszce i piecz ok. 50-60 minut. Przemieszaj w trakcie pieczenia.
Podawaj z kleksem śmietany, posypane serem, z ćwiartkami pomidorów skropionych oliwą i udekorowanych gałązką rozmarynu.Źródło: Naj