Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pilaw z ciecierzycy z warzywami"
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 189
Składniki
Kaszę ugotuj na półmiękko w lekko osolonej wodzie. Odcedź na sicie. Marchew i cukinię obierz i pokrój w większe kawałki. Paprykę umyj, rozetnij, wyjmij gniazdo nasienne, a miąższ pokrój w kawałki. Czosnek pokrój w plasterki, a cebulę drobno posiekaj.
W dużym rondelku rozgrzej oliwę i podsmaż marchew. Dodaj czosnek i cebulę i zeszklij je, stale mieszając. Dodaj kmin rzymski, kolendrę i pieprz. Wymieszaj, podsmaż. Dodaj pokrojoną cukinię i papryki. Wszystko jeszcze raz szybko podsmaż. Ciecierzycę odcedź i przelej zimną wodą. Dodaj do warzyw. Wsyp ugotowaną i odcedzoną kaszę. Podlej wywarem i duś przez chwilę, cały czas mieszając.
Pod koniec duszenia dodaj orzeszki. Szybko podgrzej i dopraw.
l Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Czas przygotowania: 60 minut 450 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień