Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przychodzę do Was z czymś bardzo prostym i szybkim w przygotowaniu. Nie wymaga pieczenia, a sprawi radość każdemu. Mowa o pysznych pischingerach, czy prościej-waflach przełożonych kremem czekoladowym.
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 61
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 216
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 90
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 447
Smaczna, szybka w wykonaniu przystawka na imprezy i spotkania towarzyskie.
Odsłon: 61
Polecam. Pod choinką smakuje wyjątkowo.
Odsłon: 216
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 90
Pyszne oponki drożdżowe Dziś takie słodkości przy karnawale polecam
Odsłon: 447
Składniki
Do garnka dajemy cukier, kakao oraz mąkę i wszystko zalewamy mlekiem, mieszamy i stawiamy na gazie. Mieszamy, by się nie przypaliło, i gotujemy do zgęstnienia.
Gorącą masę ściągamy z ognia i dodajemy do niej masło, czekoladę i wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Masę studzimy i przekładamy nią wafle.Każdą paczkę osobno.
Wafle wkładamy do lodówki, ale poprzednio obciążamy je czymś by się nie podniosły. Możemy na nich położyć np deskę do krojenia, książkę itp. Zostawiamy w lodówce na około 2 godziny, po tym czasie kroimy je na dowolne kawałki, ja polecam na trójkąty.
Powstałe wafelki polewamy roztopioną czekoladą-robimy niteczki :)
Przechowujemy w lodówce :)