Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne rurki z nadzieniem budyniowym ,które zasmakują każdemu :)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 110
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 571
Składniki
Margarynę zamrożoną zetrzeć na tarce jarzynówce lub pokroić na mąkę. Posiekać z mąką. Powoli wlewać piwo i zagniatać. Rozwałkować placek i pokroić w paski. Owijać na specjalne foremki metalowe do rurek. Piec w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut, wszystko zależy jak szybko się nagrzewa piekarnik i jaką ma moc. Rurki pieczemy najlepiej na leżąco ładnie się zarumienią. Z tego przepisu wychodzi mi zawsze 30 rurek.
Masa budyniowa: 1,5 szklanki mleka zagotować z cukrami. Resztę mleka wymieszać z żółtkami i mąką i wlać na gotujące się mleko i mieszając ugotować budyń. Utrzeć margarynę i dodawać po łyżce wystudzonego budyniu.
Gdy tylko krem się przestudzi możemy za pomocą rękawa lub szprycki kuchennej nadziewać krem. Na wierzch posypać wszystkie rurki cukrem pudrem. Smacznego.