Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11913
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8626
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155367
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11913
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 118
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8626
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155367
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1165
Składniki
Przygotować zaczyn z 3 dkg drożdzy, ciepłego mleka oraz mąki do wyrośniecia.
Utrzeć jajko z cukrem, dodać mąkę i wyrośnięte drożdze, ciepłe mleko, zarobić dość gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopiony tłuszcz, skórkę cytrynową, wyrobić ciasto i postawić do wyrośnięcia.
Piec w 200 stopniach przez 45 min.