Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 18
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1156
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 172
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 241
Składniki
Przygotować zaczyn z 3 dkg drożdzy, ciepłego mleka oraz mąki do wyrośniecia.
Utrzeć jajko z cukrem, dodać mąkę i wyrośnięte drożdze, ciepłe mleko, zarobić dość gęste ciasto. Gdy wszystkie składniki połączą się, dodać stopiony tłuszcz, skórkę cytrynową, wyrobić ciasto i postawić do wyrośnięcia.
Piec w 200 stopniach przez 45 min.