Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest po prostu pyszne :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11074
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3505
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1194
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4201
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 372
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11074
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3505
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1194
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4201
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 372
Składniki
Mąkę, drobno posiekany tłuszcz, 5 żółtek, aromat i proszek do pieczenia zagniatamy. Wkładamy ciasto do lodówki. Przygotowujemy masę dyniową: 2 całe jajka ubijamy z 3 łyżkami cukru. Następnie dodajemy puree z dyni, krem krówkowy, przyprawy i 1 łyżkę mąki żytniej. Wszystko mieszamy na gładką masę.
Wyciągamy ciasto z lodówki i wykładamy na dużą blachę do tarty lub zwykłą prostokątną blachę. Wylewamy masę dyniową na ciasto i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok 10-12 minut. Wierzch musi się lekko ściąć. W tym czasie z 5 pozostawionych białek i szklanki cukru ubijamy pianę. Wykładamy na lekko zapieczone ciasto i wkładamy ponownie do piekarnika. Pieczemy do momentu powstania chrupiącej skorupki.