Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek przygotowany na bazie czerstwego chleba
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88353
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1831
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88353
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1831
Składniki
Chleb łamiemy lub kroimy na małe kawałki, wrzucamy je do miski i zalewamy mlekiem. Czekamy, aż chleb zmięknie, od czasu do czasu mieszamy.
Gruszkę obieramy i kroimy na kawałki. Do namoczonego chleba wsypujemy kakao, cukier oraz dodajemy jajka i pokrojoną gruszkę. Wszystko dokładnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Przekładamy je do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 50 minut w temp. 180 stopni.