Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popisowe ciasto mojej Babci z Bieszczad na święta..
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16750
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 817
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23117
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16750
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 90
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 303
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 817
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 23117
Składniki
Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować, cały czas mieszając. Następnie odstawić z ognia, dodać żelatynę rozpuszczoną w łyżce gorącej wody i dobrze wymieszać. Wykonanie: Mak sparzyć dwa razy i zmielić. Żółtka utrzeć z cukrem, dodając po łyżce maku. Następnie wlać stopioną ostudzoną margarynę i jabłka starte na tarce o grubych oczkach. Wymieszać, dodać grysik, proszek do pieczenia, oraz ubitą na sztywno pianę z białek. Delikatnie wymieszać, przelać do przygotowanej formy. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut. Po upieczeniu i lekkim przestudzeniu placka polać przygotowaną polewą.