Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki ucierany placek na bazie jogurtu naturalnego z dodatkiem soczystych truskawek. Sam proces przygotowania ciasta nie powinien Wam zająć więcej niż 20 minut. Później pozostaje jedynie wstawić placek do piekarnika na około 50 minut i gotowe. Przepis jest tak prosty, że poradzą sobie z nim nawet najmłodsi i najmniej doświadczeni kucharze.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 226
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 802
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 935
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 142
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2832
Składniki
Do miski przesiej mąkę pszenną, mąkę ziemniaczaną, sodę i proszek do pieczenia.
Do osobnej miski wbij całe jajka, dodaj cukier i ubij składniki na gładką masę. Następnie dodaj olej. Składniki wymieszaj. Na koniec do miski przełóż jogurt naturalny i sypkie składniki. Ciasto wymieszaj łyżką. Pozbądź się wszystkich grudek.
Małą kwadratową blaszkę lub tortownicę o średnicy 26 cm wyściel papierem do pieczenia. Ciasto przelej do formy. Truskawki umyj, osusz, pokrój na połówki i ułóż na górze.
Placek z truskawkami wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 50 minut. Piecz do suchego patyczka.
Upieczony i przestudzony placek udekoruj cukrem pudrem. Smacznego!