Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne ciasto z marchewki i orzechów włoskich. Przepisu dostałam od mojej synowej. Ciasto wyszło bardzo smaczne i na pewno często będę wracać do tego przepisu.
blaszka, tarka, mikser, miska,
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 747
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1904
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 424
Składniki
Jajka ubijamy razem z cukrem na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy startą na tarce (drobne oczka )marchewkę i dokładnie mieszamy. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oraz z cynamonem dodajemy do masy. Całość łączymy z rozpuszczonym i wystudzonym masłem. Na samym końcu do masy dodajemy posiekane na kawałki orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy na blaszkę wysmarowaną i wysypaną bułką tartą. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 40 - 50 minut. Upieczone jeszcze ciepłe ciasto smarujemy przestudzoną polewą. Polewa ; Masło rozpuszczamy razem z serkiem, miksujemy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na gładką masę.