Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek na bazie palonego masła z świeżymi truskawkami. Wygląda i smakuje obłędnie, puszyste jak drożdżowe lez o wiele prostsze w wykonaniu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Zostawiając je nieco dłużej masło nabierze ciemnozłotego koloru (palone masło). Roztopione masło odstaw do całkowitego wystygnięcia. Powinno mieć temperaturę pokojową.
Śmietanę roztrzep razem z jajkami. Do miski wsyp cukier oraz dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę z jajkami oraz masło. Całość dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
Dno tortownicy wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź masę w tortownicy o średnicy 23 cm. Na wierzchu ciasta rozsyp pokrojone w większe kawałki truskawki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez około 45 minut na termoobiegu. Ciasto po wetknięciu patyczka do środka powinno być upieczone i nie zostawiać śladu na nim.