Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny placek na bazie palonego masła z świeżymi truskawkami. Wygląda i smakuje obłędnie, puszyste jak drożdżowe lez o wiele prostsze w wykonaniu
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 846
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5817
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9636
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 293
Składniki
Masło rozpuść w rondelku. Zostawiając je nieco dłużej masło nabierze ciemnozłotego koloru (palone masło). Roztopione masło odstaw do całkowitego wystygnięcia. Powinno mieć temperaturę pokojową.
Śmietanę roztrzep razem z jajkami. Do miski wsyp cukier oraz dodaj przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Dodaj śmietanę z jajkami oraz masło. Całość dokładnie wymieszaj do powstania jednolitej masy.
Dno tortownicy wyłoż papierem do pieczenia i rozprowadź masę w tortownicy o średnicy 23 cm. Na wierzchu ciasta rozsyp pokrojone w większe kawałki truskawki. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez około 45 minut na termoobiegu. Ciasto po wetknięciu patyczka do środka powinno być upieczone i nie zostawiać śladu na nim.