Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto babkowe, przełożone masą nugatową.Ciasto z tych słodkich, ale pyszne.
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 12722
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4134
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 42996
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 499
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 376
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 443
Składniki
ciasto-Białka ubić ze szczyptą soli i cukrem. Dodawać po żółtku i ubić. Przesiać do ubitych jajek, mąkę z budyniami, kakao i proszkiem. Lekko mieszać, dolewając wodę na koniec masło. Wylać na blaszkę (30x40),wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.25-30 min. w 175*.
Po przestygnięciu przekroić na dwa placki.
Spód włożyć do blaszki, zabezpieczonej papierem do pieczenia.
masa-Budyń rozmieszać z żółtkiem i ½ szklanki mleka. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i ugotować budyń.Odstawić z pieca, dodać czekoladę w kostkach i nugat. Wymieszać do rozpuszczenia czekolady. Ostudzić mieszając od czasu do czasu i schłodzić. Miksować masło i dodawać po łyżce budyniu. Masę podzielić na pół. Posmarować biszkopt.
Przykryć drugim plackiem. Wyłożyć resztę masy i rozsmarować. Na górę zetrzeć czekolady.