Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 54
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 125
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 42
Składniki
Z mąki, proszku do pieczenia, margaryny, cukru, jajka i smietany zagnieść gładkie, jednolite ciasto, a następnie wylepić nim blaszkę /30x25 cm/
Cukier /1/2szklanki/, masło i miód przełożyć do rondelka, stopić mieszając. Do płynnej masy dodać drobno pokrojone orzechy.
Delikatnie wlać masę na surowy placek. Wstawić do srednio nagrzanego piekarnika /180 - 200 stopni C/ i piec. 40 minut.