Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, łatwy do zrobienia.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 291
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 202
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 291
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 288
Składniki
Umyte, osuszone jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Jabłka przełożyć na patelnię i delikatnie smażyć. Dodać cukier i cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszać. Smażyć do czasu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Ser, śmietanę, jajka wymieszać razem. Dodać granolę, płatki owsiane i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć połowę masy owsianej. Następnie wyłożyć usmażone jabłka z patelni i przykryć pozostałą masą owsiana. Wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Pozostawić do wystudzenia, ale można też podać ciepły placek. Smacznego.