Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny, łatwy do zrobienia.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 367
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 93
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 20
Polecam.
Odsłon: 422
Składniki
Umyte, osuszone jabłka zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Jabłka przełożyć na patelnię i delikatnie smażyć. Dodać cukier i cynamon, mąkę ziemniaczaną i dokładnie mieszać. Smażyć do czasu, aż masa zgęstnieje. Wystudzić. Ser, śmietanę, jajka wymieszać razem. Dodać granolę, płatki owsiane i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia przełożyć połowę masy owsianej. Następnie wyłożyć usmażone jabłka z patelni i przykryć pozostałą masą owsiana. Wyrównać i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 60 min. Pozostawić do wystudzenia, ale można też podać ciepły placek. Smacznego.