Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PIEGUSEK - tak nazywa go moja mama. Niedrogi.szybciutko się robi, a smakuje...spróbujcie sami. POLECAM!
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113027
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 388
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 718
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 550
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113027
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 388
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 718
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 550
Składniki
Margaryne utrzeć. Ciągle ucieraj ąc dodawać stopniowo jaja, cukier, obie mąki wynieszane z proszkiem do pieczenia oraz mleko, suchy mak i olejek migdałowy.
Ciasto wlać do formy/ może być podłużna lub babka/ wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą.
Wstawić do lekko nagrzanego piekarnika i pec w tem.180st.C przez ok.50 minut. Można sprawdzić patyczkiem, czy ciasto w środku jest już upieczone.
Po ostygnięciu ciasto posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. SMACZNEGO!