Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam smaczny placek serowo- makowy z dodatkiem brzoskwiń z puszki. Placek prosty w przygotowaniu, bo można wykorzystać gotową masę makową, do której dodamy kilka składników i gotowe. Placek na różne okazje , imprezy no i polecam oczywiście na święta.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2798
Składniki
Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Ciasto dzielimy na dwie części większą i mniejszą. Mniejszą część ciasta zamrażamy, a większą tylko schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie schłodzonym ciastem wykładamy blaszkę o wymiarach 36/ 25 cm. wyłożonej papierem do pieczenia i nakłuwamy widelcem. Na ciasto rozkładamy masę serową, na masę serową układamy odsączone , pokrojone brzoskwinie z puszki. Na brzoskwinie rozkładamy masę makową, na którą ścieramy na tarce o dużych oczkach zamrożone ciasto. Tak przygotowany placek wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 1 godziny. Po upieczeniu i wystudzeniu placek oprószamy cukrem pudrem. Masa serowa; Mielony twaróg ucieramy z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami, do masy dodajemy budyń i dokładnie mieszamy.