Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskawek możecie użyć dowolnych sezonowych owoców. Warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3986
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415602
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2629
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej.
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki. Kroimy owoce na pół.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Przelewamy ciasto do formy. Na górze układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę (do suchego patyczka).