Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskawek możecie użyć dowolnych sezonowych owoców. Warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 564
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 344
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3527
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 713
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 564
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 344
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3527
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej.
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki. Kroimy owoce na pół.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Przelewamy ciasto do formy. Na górze układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę (do suchego patyczka).