Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskawek możecie użyć dowolnych sezonowych owoców. Warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34561
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 341
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 216
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34561
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 176
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej.
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki. Kroimy owoce na pół.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Przelewamy ciasto do formy. Na górze układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę (do suchego patyczka).