Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty placek z truskawami do zrobienia w ekspresowym tempie. Zamiast truskawek możecie użyć dowolnych sezonowych owoców. Warto mieć ten przepis zawsze pod ręką.
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 10
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 78
To orzeźwiająca i bardzo zdrowa sałatka, pełna soczystych owoców. Truskawki n...
Odsłon: 10
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 78
Składniki
Jajka wbijamy do miski, dodajemy cukier, cukier waniliowy i wszystko razem miksujemy na najwyższych obrotach. Następnie zmniejszamy obroty miksera i dodajemy naprzemiennie przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej.
Truskawki myjemy pod bieżącą wodą, usuwamy szypułki. Kroimy owoce na pół.
Keksówkę smarujemy tłuszczem i oprószamy bułką tartą. Przelewamy ciasto do formy. Na górze układamy truskawki.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około godzinę (do suchego patyczka).