Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 596
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11976
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13500
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2751
Składniki
Ciasto : marg, i cukry roztopic na małym ogniu , dodac 5 zółtek , 1 całe jajko dalej podgrzewac następnie dodac makę wymieszaną z proszkiem do piecz, i kakao . na końcu zdjac z ognia i dodac pianę ubitą z 8 białek pozostałych z wczesniej dodanych 5 zółtek i 3 białka pozostałe z kremu. gotowym ciastem zalac biszkopty połaczone ze sobą marmoladą .Ciasto włożyć do piekarnika na 40 min w temp ok 180 stopni. Gdy się upiecze odstawic do wystygnięcia ,
Krem ;; szkl, mleka zagotowac z cukrem druga szkl wymieszac z budyniem , żółtkami i maką dodac do gotującego mleka i pozostawic na małym ogniu do zgestnienia cały czas mieszając .Gdy gotowy schłodzic. Masło utrzec , dodac zimny krem . Wyłożyc na placek
Polewa:; rozpuscic skł,( oprócz zelatyny) . Gdy sie podgrzeją dodac żelatyne rozpuszczona w 3 łyzkach wody . wystudzoną polewę wyłożyc na placek