Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 956
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 799
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12532
Składniki
Ciasto : marg, i cukry roztopic na małym ogniu , dodac 5 zółtek , 1 całe jajko dalej podgrzewac następnie dodac makę wymieszaną z proszkiem do piecz, i kakao . na końcu zdjac z ognia i dodac pianę ubitą z 8 białek pozostałych z wczesniej dodanych 5 zółtek i 3 białka pozostałe z kremu. gotowym ciastem zalac biszkopty połaczone ze sobą marmoladą .Ciasto włożyć do piekarnika na 40 min w temp ok 180 stopni. Gdy się upiecze odstawic do wystygnięcia ,
Krem ;; szkl, mleka zagotowac z cukrem druga szkl wymieszac z budyniem , żółtkami i maką dodac do gotującego mleka i pozostawic na małym ogniu do zgestnienia cały czas mieszając .Gdy gotowy schłodzic. Masło utrzec , dodac zimny krem . Wyłożyc na placek
Polewa:; rozpuscic skł,( oprócz zelatyny) . Gdy sie podgrzeją dodac żelatyne rozpuszczona w 3 łyzkach wody . wystudzoną polewę wyłożyc na placek