Pyszne ciasto nadziane kawałkami jabłek oraz różnego rodzaju bakaliami. Mieszankę bakali robimy taką jaką lubimy grunt tylko żeby była tam skórka pomarańczowa, która nadaje ciastu piękny aromat. Ja akurat do swojego ciasta dałam rodzynki, orzechy ziemne i włoskie, pestki dyni i słonecznika, kawałki kokosu (mogą być wiórki), żurawinę.
Placek włoski
Składniki
- 6 jabłek
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. bakali (skórka pomar. orzechy, rodzynki, kokos, figi, żurawina)
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki
- 6 jabłek
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. bakali (skórka pomar. orzechy, rodzynki, kokos, figi, żurawina)
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Etapy przygotowania
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie.

Mieszamy następnie dodajemy mąkę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia.

Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!

;-D

;-)))

;-Dd

;-d

Przepis w Waszym wykonaniu (22)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 348
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 274
Ostatnio komentowane przepisy

Zapiekanka z łososiem i serkiem wiejskim to prosty pomysł na szybki i odżywcz...
Odsłon: 348
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
- Wielkanoc
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Buliony
- Warzywa
- Papryka
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Wieprzowina
- Przyprawy
- Czosnek
- Majeranek
- Kiełbasy
- Dla zdrowia
Odsłon: 274



Składniki
- 6 jabłek
- 1 szkl. cukru
- 1 szkl. bakali (skórka pomar. orzechy, rodzynki, kokos, figi, żurawina)
- 3 jajka
- 2 szklanki mąki krupczatki
- 2 łyżki kaszy manny
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jabłka obieramy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę. Zasypujemy cukrem, mieszamy i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie do jabłek dodajemy bakalie.
Mieszamy następnie dodajemy mąkę, jajka, kaszę mannę i proszek do pieczenia.
Dokładnie mieszamy i wylewamy ciasto na dużą blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do temp. 180'C przez około 50 minut. Kiedy ciasto będzie upieczone wówczas studzimy je na kratce. Smacznego !!!
;-D
;-)))
;-Dd
;-d