Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie lekko twardawe doskonale nadają się do ciast.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15684
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 15684
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8793
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 654
Pyszne medaliony idealne na obiad
Odsłon: 8303
Składniki
Tortownica 20-21 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana wiórkami kokosowymi. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy w ćwiartki. Przy większych brzoskwiniach jeszcze drobniej. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo naprzemiennie dodajemy mąkę i jajka. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, śmietanę i mieszamy. Utarte cisto przekładamy do tortownicy. Na wierzch rozkładamy kawałki brzoskwiń i lekko wciskamy w ciasto. Wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 C.