Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie lekko twardawe doskonale nadają się do ciast.
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3498
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 343
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3498
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 343
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1705
Składniki
Tortownica 20-21 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana wiórkami kokosowymi. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy w ćwiartki. Przy większych brzoskwiniach jeszcze drobniej. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo naprzemiennie dodajemy mąkę i jajka. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, śmietanę i mieszamy. Utarte cisto przekładamy do tortownicy. Na wierzch rozkładamy kawałki brzoskwiń i lekko wciskamy w ciasto. Wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 C.