Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brzoskwinie lekko twardawe doskonale nadają się do ciast.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1571
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6231
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13721
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1571
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15213
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6231
Składniki
Tortownica 20-21 cm wysmarowana tłuszczem i wysypana wiórkami kokosowymi. Brzoskwinie obieramy, wyjmujemy pestki i kroimy w ćwiartki. Przy większych brzoskwiniach jeszcze drobniej. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym. Stopniowo naprzemiennie dodajemy mąkę i jajka. Na koniec dodajemy mąkę ziemniaczaną, śmietanę i mieszamy. Utarte cisto przekładamy do tortownicy. Na wierzch rozkładamy kawałki brzoskwiń i lekko wciskamy w ciasto. Wszystko posypujemy wiórkami kokosowymi. Pieczemy ok. 40 minut w 180 C.