Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe i smaczne ciasto ,zaskoczy wszystkich
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100359
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5817
Składniki
Oddzielić żółtka od białek dodać szczyptę soli ubić na sztywno następnie dodawać żółtka i stopniowo wsypać cukier,kiedy masa zgęstnieje wsypać i lekko wymieszać mąkę z proszkiem,sodą i kakao.Upiec kakaowy biszkopt po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.
Ugotować i wystudzić budyń masło pokroić na mniejsze kawałki aby zmiękło,dobrze utrzeć pod koniec dodawać po trochę zimny budyń,na koniec pokruszyć chałwę i jeszcze chwilę ucierać.Masę podzielić na 2 części 1 zostawić białą do drugiej dodać1 łyżeczkę kakao i startą na tarce czekoladę dobrze wymieszać.
Białą masą posmarować 1 część ciasta na to bezy jeżeli są za duże pokruszyć,na bezy masę kakaowo-czekoladową,przykryć 2 połową biszkopta.Wierzch placka polać polewą lub tak jak u mnie resztą białej masy i udekorować według własnego pomysłu.
Ciasto najlepiej smakuje na 2 drugi dzień.SMACZNEGO.