Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutki placek z jabłkami - dzieci go uwielbiają
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 291
Proste , pożywne i sycące danie z makaronu, brokułu i indyka. Polecam na szyb...
Odsłon: 285
Zapiekane mięso z cebulą, czosnkiem i kremowym sosem to klasyczne danie, któr...
Odsłon: 18
Kuchnia azjatycka od lat zachwyca różnorodnością smaków, intensywnością aroma...
Odsłon: 330
Szukasz pomysłu na szybki obiad, mam coś dla Ciebie. Chińska kuchnia, pełna w...
Odsłon: 291
Składniki
Margarynę utrzeć z cukrem, stopniowo dodając żółtka i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.
Białka ubić na sztywną pianę.
Przygotowane ciasto delikatnie połączyć z ubitą pianą. Podzielić na 2 części.
Jabłka obrać i delikatnie podprażyć aby zmiękły. Gdy jabłka puściły dużo soku, możemy dodać odrobinę kaszy manny.
Wykonanie: Na blasze rozłożyć 1 część ciasta na to poukładać jabłka i przykryć drugim ciastem. Ciasto jest klejące, ale ładnie daje się rozsmarować. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. C i piec ok. 50 min. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem. Smacznego