Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto kruche z jabłkami i polewą cytrynową. Ciasto całoroczne,pyszne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 463
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3919
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 463
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11162
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3919
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1354
Składniki
ciasto-Masło zmiksować z cukrem, potem dodawać po jajku.Następnie tam przesiać mąkę z proszkiem. Zmiksować dodając śmietanę.2/3 ciasta rozsmarować na duża blachę 30x40 wyłożoną papierem do pieczenia. Jabłka, obrać pokroić w plasterki,wyłożyć na ciasto posypane bułką tartą.Jeszcze posypać cukrem z cynamonem. Na górę, resztę ciasta rozrzedzić mlekiem i polać.
Piec w 175* ok.45-55 min.
Po przestygnięciu polać cytrynowym lukrem.