Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Placek jaki dzisiaj polecam jest bardzo prostym, szybkim ciastem. Ciasto bardzo smaczne, szybko znikające ze stołu.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6644
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 850
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6644
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 143
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 850
Składniki
Jajka utrzeć lub zmiksować z cukrem, wlać śmietanę i olej. Zmiksować na gładką masę. Do gładkiej masy dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać na wysmarowaną tłuszczem i wysypanej bułką tartą średniej wielkości blachę. Na wierzchu ciasta ułożyć jagody lekko je wciskając. Włożyć do średnio nagrzanego piekarnika i piec około 35 minut. (najlepiej do suchego patyczka) Po upieczeniu i wystudzeniu ciasto posypać cukrem pudrem.
Ciasto po upieczeniu i wystudzeniu.