Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto można zrobić z różnymi owocami jak i mixem owoców. Ja robię z rabarbarem, wiśniami, śliwkami, ananasem, jabłkami, gruszkami, jeżynami. Jak to są kwaśne owoce to robię kruszonkę jak słodkie to robię ciasto bez kruszonki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3119
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3119
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 147
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 61
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 73
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 71
Składniki
Zagniatamy kruszonkę z podanych składników - powinna mieć konsystencję grudek.
Białka ubijamy na sztywną pianę, kolejno dodajemy: żółtka, cukier, oliwę, mleko, likier. Po dodaniu każdego składnika dokładnie mieszamy (można mikserem). Na koniec dodajemy mąkę z proszkiem i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na dużą blachę, na wierzch kładziemy owoce, i jeżeli ciasto ma być z kruszonką (nie musi) to posypujemy wcześniej zrobioną kruszonką. Pieczemy w piekarniku z dolną grzałką i termoobiegiem ok. 45 min. W 180'C.