Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 758
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1573
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6089
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 758
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1573
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6089
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8926
Składniki
Biszkopt ciemny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , kakao, proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec. Biszkopt jasny: ubić białka, utrwalić cukrem, dodać żółtka ubijać , dodać mąkę , proszek , lekko wymieszać wlać do foremki i piec.
Krem: z mleka, cukru i mąki ugotować budyń, utrzeć masło dodawać zimny budyń , utrzeć do białości. Podzielić masę na trzy części.
Galaretki agrestowe rozpuścić w 3,5 szklanki wody , i dwie pomarańczowe w 3,5 szklanki wody.
Na jasny biszkopt dać jasną część masy, na masę dać wykrojone literatką kółka z ciemnego biszkoptu, dookoła kółek poukładać winogrona i to zalać zieloną krzepnącą galaretką, wstawić do lodówki niech zastygnie,na winogrona zalane galaretką rozsmarować drugą część masy, na masę położyć ciemny placek z wykrojonymi dziurkami , do każdej dziurki dać połówkę brzoskwini, przekrojonym do dołu, na to dać trzecią część masy, na masę rozłożyć odsączone mandarynki i zalac je krzepnącą galaretką pomarańczową.