Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 82 Ocena: 1911
Dodano: 01.05.2014
Odsłon: 38394
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Zrobić ciasto z podanych składników i włożyć do schłodzenia /ok 1 godz/.
2/3 ciasta wyłożyć blachę.
podpiec spód/10-15 min/
Rabarbar odcisnąć z soku zostawiając sok ./u mnie było ponad 1 szkl/
Gotujemy budyń z soku i mleka / na dwa budynie ma być w sumie 3 szkl/ dodajemy cukier 0,5 szkl i rabarbar chwilę gotujemy i wylewamy na podpieczony spód ciasta
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch .
Ciasto włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 40-45 minut po wyjęciu posypać cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (9)

Konto usunięte 17 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Zdradź proszę , czy to są proporcje na dużą blaszkę 28X33 , oraz jakie i ile ma być tych budyni . Przepis musi mieć podane dokładne składniki . Będę wdzięczna za odpowiedź . Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 02 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Bardzo lubię :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Moje klimaty i duży kciuk ! Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz

pysznie-zdrowo-kolorowo 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pyszności:)1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Ale ślinka poleciała, smakuśne toto.1 Kto głosował? | Odpowiedz

Futka 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Pycha! :)1 Kto głosował? | Odpowiedz

marysia11082 01 maja 2014Zgłoś do usunięcia
Ilość rabarbaru mniej więcej 500-600 dag2 Kto głosował? | Odpowiedz