Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon rabarbarowy rozpoczęty,przynajmniej u mnie . Zawsze wiosną chociaż jeden raz można upiec takie ciasto.
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90988
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37720
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 248
Dzisiaj zapraszam na obowiązkowy, letni deser, który szturmem podbił serca ws...
Odsłon: 90988
Delikatna i bardzo prosta do zrobienia sałatka "Panna młoda" dosłownie zachwy...
Odsłon: 37720
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 248
Składniki
Zrobić ciasto z podanych składników i włożyć do schłodzenia /ok 1 godz/. 2/3 ciasta wyłożyć blachę. podpiec spód/10-15 min/
Rabarbar odcisnąć z soku zostawiając sok ./u mnie było ponad 1 szkl/ Gotujemy budyń z soku i mleka / na dwa budynie ma być w sumie 3 szkl/ dodajemy cukier 0,5 szkl i rabarbar chwilę gotujemy i wylewamy na podpieczony spód ciasta
Resztę ciasta zetrzeć na wierzch .
Ciasto włożyć do nagrzanego do 175 stopni piekarnika i piec 40-45 minut po wyjęciu posypać cukrem pudrem.