Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Placek z rzeżuchą"
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 25
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 101
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 691
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 69
Składniki
??Ugotowane na twardo jajka pokrój w plastry.
Śmietanę kremówkę ubij na sztywno.
W misce utrzyj masło, dodaj żółtka i wymieszaj z rozgniecioną kajzerką.
Połącz masę z kremówką oraz ubitą na sztywno pianą z białek. Dosyp posiekaną natkę i rzeżuchę.
Całość delikatnie wymieszaj, a następnie przelej do wy- smarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą tortownicy. Na wierzchu ułóż jajka.
Wstaw potrawę do piekarnika rozgrzanego do 180°C. Piecz około 30 minut.
Czas przygotowania: 30 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 240. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax