Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty i pyszny
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1171
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 452
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1171
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 135
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 452
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 70
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Białka zostawiam do ubicia, z margaryny zostawiam łyżeczkę do posmarowania blachy. Do Utartej masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Ucieram dalej. Dolewam mleko, ucieram. Teraz przygotowuję truskawki, opłukane i obrane z szypułek trzeba osuszyć. Duże owoce można przekroić na pół. Ubijam białka na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z ciastem. Przygotowaną masę wlewam na blachę (wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną mąką), na wierzchu rozkładam owoce. Takie ciasto piekę ok 45 minut w 180 stopniach (góra - dół). Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)