Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty i pyszny
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 108
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24252
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16894
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 108
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 327
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 852
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24252
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Białka zostawiam do ubicia, z margaryny zostawiam łyżeczkę do posmarowania blachy. Do Utartej masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Ucieram dalej. Dolewam mleko, ucieram. Teraz przygotowuję truskawki, opłukane i obrane z szypułek trzeba osuszyć. Duże owoce można przekroić na pół. Ubijam białka na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z ciastem. Przygotowaną masę wlewam na blachę (wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną mąką), na wierzchu rozkładam owoce. Takie ciasto piekę ok 45 minut w 180 stopniach (góra - dół). Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)