Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty i pyszny
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31326
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14617
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31326
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14617
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1391
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Białka zostawiam do ubicia, z margaryny zostawiam łyżeczkę do posmarowania blachy. Do Utartej masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Ucieram dalej. Dolewam mleko, ucieram. Teraz przygotowuję truskawki, opłukane i obrane z szypułek trzeba osuszyć. Duże owoce można przekroić na pół. Ubijam białka na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z ciastem. Przygotowaną masę wlewam na blachę (wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną mąką), na wierzchu rozkładam owoce. Takie ciasto piekę ok 45 minut w 180 stopniach (góra - dół). Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)