Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki, prosty i pyszny
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1743
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1808
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1743
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1533
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1495
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1808
Składniki
Margarynę ucieram z cukrem i żółtkami. Białka zostawiam do ubicia, z margaryny zostawiam łyżeczkę do posmarowania blachy. Do Utartej masy dodaję mąkę i proszek do pieczenia. Ucieram dalej. Dolewam mleko, ucieram. Teraz przygotowuję truskawki, opłukane i obrane z szypułek trzeba osuszyć. Duże owoce można przekroić na pół. Ubijam białka na sztywną pianę. Mieszam delikatnie z ciastem. Przygotowaną masę wlewam na blachę (wcześniej posmarowaną margaryną i posypaną mąką), na wierzchu rozkładam owoce. Takie ciasto piekę ok 45 minut w 180 stopniach (góra - dół). Po wystudzeniu posypuję cukrem pudrem. Smacznego :)