Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ucierane ciasto z renklodami
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 464
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13447
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2710
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 464
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 9490
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13447
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2710
Składniki
Renklody umyć i wypestkować.
Składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera i dokładnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, ułożyć na nim połówki śliwek. Z masła, cukru i mąki zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem, posypać po renklodach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).