Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ucierane ciasto z renklodami
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5398
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5300
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5398
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1758
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5300
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1804
Składniki
Renklody umyć i wypestkować.
Składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera i dokładnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, ułożyć na nim połówki śliwek. Z masła, cukru i mąki zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem, posypać po renklodach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).