Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ucierane ciasto z renklodami
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115455
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115455
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7859
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2966
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1342
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1224
Składniki
Renklody umyć i wypestkować.
Składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera i dokładnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, ułożyć na nim połówki śliwek. Z masła, cukru i mąki zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem, posypać po renklodach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).