Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
proste ucierane ciasto z renklodami
...ale pyszny.
Odsłon: 738
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 187
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
...ale pyszny.
Odsłon: 738
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 96
Polecam.
Odsłon: 645
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 380
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 187
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5151
Składniki
Renklody umyć i wypestkować.
Składniki ciasta (powinny być w temperaturze pokojowej) włożyć do misy miksera i dokładnie wymieszać.
Formę o wymiarach 22 x 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto przełożyć do formy, wyrównać, ułożyć na nim połówki śliwek. Z masła, cukru i mąki zrobić kruszonkę rozgniatając składniki widelcem, posypać po renklodach.
Piec w temperaturze 170 stopni przez 50-60 minut (do suchego patyczka).