Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13339
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 198
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1178
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1224
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13339
Składniki
1. do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać zimną, pokrojona w drobniutką kostkę margarynę, wymieszać z mąką, dodać jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść, wstawić na kilka godzin do lodówki, 2. zrobić kruszonkę, ze sliwek wyjąć pestki, przekroić na połowy (jeśli owoce są kwaśne to trzeba posypać je cukrem), 3. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, nakłuć widelcem, ułożyć sliwki (przecięciem do góry), posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 - 40 min w 180 st smacznego