Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10560
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4606
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424489
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10560
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336866
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4606
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424489
Składniki
1. do miski wsypać mąkę i proszek do pieczenia, wymieszać, dodać zimną, pokrojona w drobniutką kostkę margarynę, wymieszać z mąką, dodać jajka oraz śmietanę, szybko zagnieść, wstawić na kilka godzin do lodówki, 2. zrobić kruszonkę, ze sliwek wyjąć pestki, przekroić na połowy (jeśli owoce są kwaśne to trzeba posypać je cukrem), 3. blachę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto rozwałkować, przełożyć na blachę, nakłuć widelcem, ułożyć sliwki (przecięciem do góry), posypać kruszonką, wstawić do nagrzanego piekarnika, piec ok 35 - 40 min w 180 st smacznego