Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Biszkopt: 6 całych jajek,6 łyżek cukru,ubić jajka z cukrem,dodać 6łyżek mąki krupczatki,jedną małą łyżeczkę proszku do pieczenia,dużą łyżkę kakao,wymieszać i piec 35-40 minut Masa: 0,50kg śliwek kalifornijskich{sparzyć przegotowaną wodą-1 min) ostudzić,pokroić w kostkę. Krem: 1 szklanka cukru 3/4 szkl mleka-zagotować. 2 całe jajka,1/3 szkl mleka(roztrzepać)dokładać do gotującego się mleka z cukrem i gotować 3 minuty,ostudzić. Kostkę masła utrzeć mikserem i powoli dokładać zimny krem. 2 gorzkie czekolady+1/2 kostki masła roztopic razem. Wykończenie: Na biszkopcie rozłożyć utartą masę, Na masę rozłożyć śliwki. Wylać polewę na śliwki. Wstawić do lodówki. Masło musi być bez oleju,o zawartości 82%. Masa